Jen jeden tvar je správný - barefoot obuv respektuje tvar chodidla

Be Lenka logo Be Lenka
17.04.2023
Jen jeden tvar je správný - barefoot obuv respektuje tvar chodidla

Boty, které respektují tvar chodidla, známe pod pojmem barefootová, či minimalistická obuv. Jde o obuv, která je designovaná tak, aby kopírovala přirozený tvar a přizpůsobila se funkci lidského chodidla. Barefootové boty jsou pohodlnou a zdravou alternativou ke konvenčním botám, které často neposkytují chodidlům dostatek prostoru.

Lidské chodidlo si zaslouží dostatek prostoru

Barefoot boty jsou v posledních letech stále více populární, a to díky narůstající osvětě týkající se důležitosti zdravého chodidla. Lidské chodidlo má poměrně komplikovanou stavbu. Každé chodidlo obsahuje 26 kostí, 30 kloubů a více než 100 svalů, šlach a vazů, které pomáhají našemu tělu v pohybu a poskytují mu rovnováhu. Bohužel, množství konvenčních bot tuto přirozenost chodidla narušuje, což způsobuje bolest, deformace, diskomfort. V nejhorších případech dochází k trvalému poškození chodidla, což se děje také kvůli úzké špičce bot.

Dámske barefoot topánky vs. lodičky

Aby se prsty mohly volně hýbat

Boty respektující tvar chodidla podporují nohu v její funkčnosti a umožňují jí maximální pohyb a ohebnost. Mezi hlavní rysy barefootu patří také to, že tyto boty jsou vyráběny z flexibilních materiálů a mají širokou špičku, která poskytuje dostatek prostoru pro prsty na nohách. Tak, aby se mohly volně a nezávisle pohybovat. Dalším aspektem je stimulační podrážka, která zabezpečí optimální kontakt s povrchem, po kterém kráčíme a též nulový sklon mezi špičkou a patou boty. Díky tomu je náš došlap přirozený a zapojujeme správně všechny svaly a šlachy chodidla, čímž se zvyšuje naše stabilita.

Barefoot topánky a bosá noha

Jednou z nejvýznamnějších výhod bot, které kopírují tvar chodidla je ten, že jsou vyráběny z lehkých materiálů. Díky tomu pomáhají zmírnit únavu nohou a též pomoct zvrátit zdravotní těžkosti nohou způsobené konvenční obuví (přetížení svalů, šlach, či kloubů).

Barefoot jako prevence před deformitami chodidla

Kromě zdravotních benefitů má dnešní barefoot obuv i stylový a moderní design, čímž se postupně stává populárnější. Značky Be Lenka a Barebarics nabízí širokou škálu stylů a barev.

Dizajn a komfort bez kompromisu

Okrem zdravotných benefitov má dnešná barefoot obuv aj štýlový a moderný dizajn, čím sa postupne stáva populárnejšia. Značky Be Lenka a Barebarics ponúkajú širokú škálu štýlov a farieb.

Boty respektující tvar chodidla jsou skvělou alternativou konvenčních bot, především pokud je pro Vás zdraví a pohodlí Vašich nohou prvořadé. Design vycházející z přirozeného tvaru lidského chodidla podtržený stylovým vzhledem jsou skvělou investicí pro každého, kdo chce zlepšit zdraví a pohodu svých nohou.

Ať si vyberete kterýkoliv z modelů Be Lenka máte jistotu, že každý z nich respektuje tvar Vašeho chodidla, protože jen jeden tvar je správný.

Přihlaste 5% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde