Jak počít kluka

Be Lenka logo Be Lenka
04.10.2018
Jak počít kluka

Když mají rodiče doma již jednu holčičku, táta třeba zatouží po klukovi. Když dětský pokoj obývá chlapeček, maminka možná začne snít po holčičce. Nebo jde o první miminko a nastávající rodiče mají přesnou představu, jaké pohlaví dítěte to má být. Ale... ne vždycky jde všechno podle našich plánů a po nakoupení výbavičky v modrých barvách rodiče zjistí, že na cestě je holka. Ruku na srdce, kdo by nechtěl mít to privilegium vybrat si mezi klukem a holkou?

Páry, které se delší dobu snaží o miminko, jsou nesmírně šťastné, když na těhotenském testu konečně "zasvítí" i druhá čárka. Přesto že největším přáním všech budoucích rodičů je, aby bylo miminko zdravé, přece jen mají všechny ženy i muži někde v koutku svého srdce touhu po chlapečkovi, nebo po holčičce. Ovlivnit pohlaví dítěte není zcela snadné, ale je možné! Podívejte se nyní s námi na to, jak počít kluka.

Jak zplodit chlapečka

Pokud se zajímáte o to, jak počít chlapečka, na pohlaví budoucího dítěte je potřeba myslet již předem. Mnoho faktorů totiž může mít vliv na to, zda se vám snaha o kluka povede. Životní styl rodičů je jenom jedním z nich. Jak tedy zajistit "stvoření" kluka?

Kluk nebo holka?

Jako první bod je potřeba říct, co vlastně ve vývoji plodu rozhoduje o pohlaví miminka. Zda se narodí chlapeček nebo holčička závisí od toho, která spermie oplodní vajíčko. Pokud se s vajíčkem spojí spermie nesoucí chromozom Y, narodí se chlapeček. Spojí-li se s vajíčkem spermie nesoucí chromozom X, narodí se holčička. Toto je základem každého zrodu nového života.

Kdy je nejvyšší šance na početí kluka

Každý, kdo chce zplodit chlapečka, by měl znát, kdy mají žena a muž největší šanci, že se jim to povede. Pokud toužíte po synovi, nejvhodnější termín pohlavního styku je hned po ovulaci, tedy hned po uvolnění vajíčka. Tehdy je totiž velká pravděpodobnost, že jako první budou u vajíčka spermie s chromozomem Y. Toto lze sice dodržet, ale je nutné znát přesný termín ovulace. Ženy s pravidelným cyklem to mají jednodušší. Pokud ale je váš cyklus nepravidelný a vy nemůžete termín ovulace určit, můžete vyzkoušet používat ovulační testy a sledujte i změny svého těla, které blížící se plodní období dává najevo.

Jak často?

Pokud chtějí žena s mužem počít chlapečka, namístě je častější pohlavní styk. Čím častěji, tím lépe:) Na stvoření kluka jsou totiž potřebné čerstvé spermie, mají mnohem vyšší pravděpodobnost úspěchu než 2 - 3 dny staré spermie. Pro zplození syna se doporučuje pohlavní styk každý den, aby měly šanci na oplodnění rychlejší spermie s chromozomem Y, podílející se na vzniku muže.

Ke klukovi i správným jídlem

Možná byste to ani neřekli, ale i způsob stravování ovlivňuje to, zda se vám podaří "dopracovat se" k synovi. Ženy, které se snaží otěhotnět a konzumují potraviny s vyšším obsahem kalorií, mají větší šanci počít chlapečka. Ženy které chtějí syna, by měly denně do svého jídelníčku zařadit obiloviny a potraviny bohaté na draslík a vápník. Ale i životní styl budoucího tatínka dokáže značně ovlivnit pohlaví vašeho miminka. Pokud mají muži nadváhu, zejména kolem pasu, pravděpodobnost početí kluka je o 7% vyšší. Důvodem je pravděpodobně fakt, že silní muži mají víc spermií, které nesou chromozom Y. Otázkou ale zůstává, zda obézní tátové budou mít zdravé syny. Obezita je problém, který je dědičný. Proto ve snaze o početí chlapečka určitě není potřeba přejídat se a cíleně přibírat :-)

Kluci masožravci

Tato teorie je spíše jednou z babských rad, ale přece si o ní řeknime. Jak jsme se zmínili, žena by ve snaze o chlapečka měla konzumovat kromě jiného i dostatek draslíku. Čím více draslíku v jídelníčku potenciální maminky, tím pro početí kluka lépe. Pokud tedy žena není vegetariánka a chutná ji maso, klidně si jej může bohatě dopřát. Spermiím vyhovuje vydatnější strava bohatá na maso. Maso pro organismus ženy znamená, že není žádná krize a tedy je ideální doba na příchod chlapce:) Pokud je ale žena vegetariánka, velké množství draslíku najde v banánech. Ty si tedy na talíř dávejte častěji.

Stres je nepřítel všech kluků

Stres není nikdy zdravý, platí to pro nás všechny i pro těhotnou ženu, nebo pro ženu, která se snaží otěhotnět. A pokud chce žena počít chlapečka, platí to dvojnásob. Ženy jsou totiž odolnější než muži a je to tak i v případě lidských zárodků. Ženský zárodek je odolnější vůči stresu, proto žena, která je vystavena stresu, s větší pravděpodobností porodí holčičku. A opačně, v časech pohody, klidu a blahobytu se rodí spíše chlapečkové. Když vaše srdce zatouží po chlapečkovi, upravte své pracovní povinnosti a životí styl tak, abyste byla hlavně v klidu a v pohodě.

Dlouhá doba snažení zvyšuje šance na početí kluka

Lékaři přišli se zajímavým výzkumem. Podle nich mají větší šanci na početí chlapečka ty ženy, které se snaží otěhotnět delší dobu. Lékaří tvrdí, že když úsilí o početí trvá delší dobu, ve většine případů uspěje spermie nesoucí chromozom Y - tedy "tvůrce" chlapečka.

Zaručený recept na to, jak zplodit kluka, jak počít chlapečka a jak si "vyrobit" syna, neexistuje. Všechny zmíněné rady můžou pomoci, ale na sto procent nikomu nezaručí, že se kluk opravdu povede. Přejeme vám, aby vaše plány vyšly přesně tak, ak si představujete. Nejlepší je nemyslet pořád na to, zda vám všechno vyjde tak jak chcete, protože pak se nebudete vědět uvolnit a pořád budete ve stresu z plánování, připravování atd. Nechte všemu volný průběh, příroda zařídí vše přesně tak, jak to pro vás bude nejlepší:)

Přihlaste 10% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde