Barefoot boty – Nošení dětí a chůze "naboso"

Be Lenka logo Be Lenka
24.04.2019
Barefoot boty – Nošení dětí a chůze "naboso"

Barefoot je dnes pojmem, který si oblibuje čím dál více lidí po celém světě. Ženy, muži i děti nosí barefoot boty a nejen, že se všichni shodují na tom, že jsou „barefootky“ úžasně pohodlné jako papučky, ale dokonce se často vyskytuje zlepšení zdravotních problémů nohou a chodidel. V čem jsou barefoot boty tak výjimečné? Prozradíme Vám to v tomto článku ?

Nošení dětí a zdravý životní styl jdou ruku v ruce. Pokud během nošení v šátku na nošení dětí nebo v ergonomickém nosítku rodič na svých nohách nese celou svoji hmotnost a také hmotnost dítěte, namáhá svoje chodidla více než když jindy. Lenka, jako bývalá Mistryně světa v atletice a též jako vícenásobná maminka, opravdu ví, že je potřebné našim nohám dopřát to nejlepší. A právě proto najdete v nabídce našeho e-shopu kvalitní zdraví prospěšné Be Lenka Barefoot boty.

Kdybychom se přenesli do dávné historie lidstva, když ještě neexistovaly žádné moderní výdobytky, jak je tomu v dnešní době, mohli bychom se od našich předků opravdu mnohému naučit. Dnes jsme už zapomněli, jak je pro naše tělo důležité žít v souladu s přírodou. Zdravé po domácku vypěstované plodiny nahradilo fast food občerstvení, které je k dispozici vždy a všude, léčba bylinkami a dary přírody ustoupila do pozadí a nahradily ji pilulky slibující zázračné účinky, každodenní pohyb při práci na polích dnes vystřídalo celodenní vysedávání před obrazovkou počítače, vždyť přece největším znakem moderní doby je neustálý přesun do digitálního a virtuálního světa, ve kterém se už odehrává opravdu všechno–od práce, přes komunikaci a diskuzi, nákupy až po online „setkání“.

S moderní dobou postupují trendy ve všech oblastech, oblečení a obuv nevyjímaje. Naši předkové kdysi velmi dávno žádné boty neznali, chůzi naboso považovali za naprosto normální a přirozenou, vždyť takto to vymyslela příroda. Dnes si nedovedeme představit, že bychom do města či do práce přišli bosí, což je zase v naší době normální :) Ale rovněž dnes existují mnohá onemocnění a deformace noh a kloubů, jaké v minulosti nebyly. Důvodem je nesprávně zvolená nebo nekvalitní obuv, kterou každodenně nosíme. Při dlouhodobém nošení bot s vysokými podpatky nebo s podrážkou, která nepodporuje přirozené vlastnosti našich chodidel, namáháme nevědomky nejen nohy, ale i záda a naruší se též celkové držení těla. Právě proto je dnes Barefoot pojmem, který si oblibuje stále více lidí po celém světě. Proč?

Lidská chodidla mají od narození všechno, co potřebujeme k přirozenému pohybu. Barefoot boty jsou moderním trendem, který lidi vrací zpět k původním přírodním principům. Dokonale totiž napodobují chůzi naboso, přesně tak, jak to vymyslela příroda. „Bosé“ Be Lenka Barefoot boty podporují všechny přirozené vlastnosti chodidel a umožňují nohám pracovat úplně volně a přirozeně, přičemž nohy vůbec nijak neomezují. Právě naopak.

Be Lenka Barefoot boty jsou zhotoveny z kvalitní kůže, díky čemuž se výborně přizpůsobují tvaru každého chodidla. Vnitřek bot je bavlněný a velmi pohodlný. Podrážka boty je vyrobena z vysoce odolné gumy, je neuvěřitelně ohebná a maximálně flexibilní. Díky tomu, že boty mají rozšířenou přední část u prstů, poskytují komfort, přirozený pohyb, nijak nohu netlačí ani neomezují, a tak zaručují pohodlí i během celodenního používání.

Zapínání bot je velmi rychlé a jednoduché, nemusíte si boty po každém vyzutí znovu nastavovat a zapínat. Spona na zapínání má totiž regulovatelnou šířku, kterou je možné nastavit přesně podle potřeby a obsahuje integrovanou gumičku, která se efektivně natáhne/stáhne. Když si jdete tedy botu znovu obout, stačí jen vsunout nohu do už zapnuté boty, protože gumička se při obouvání natáhne a následně Vám bude nohu v botě pěkně držet. Vyrazit na procházku se svým děťátkem navázaným v šátku nebo například v ergonomickém nosítku Be Lenka 4ever tak bude moct rychle a bez čekání:-)

Tabulka velikostí bot pro dospělé

Velikost Šířka Délka
368,923,3
379,324,0
389,524,5
399,725,0
409,925,7
4110,026,4
4210,327,2
4310,527,9
4410,729,0
4510,829,6
4611,230,3
4711,431

Uvedená tabulka velikostí udáva vnitřní délku a šířku bot Be Lenka kromě sandálek Grace, Flexi a Promenade.

K délce vašeho chodidla doporučujeme připočítat nadmerok 0,5 - 1,2 cm, abyste dostali ideální velikost boty pro vás. 


Při výběru vhodné velikosti barefoot bot je dobré si vybrat větší velikost, než běžně nosíte. Barefoot boty jsou totiž jiným druhem obuvi než běžné tenisky.

Přihlaste 10% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde