Barefoot boty na přechodné období a na zimu

Be Lenka logo Be Lenka
01.10.2021
Barefoot boty na přechodné období a na zimu

Naštěstí už dávno neplatí, že do chladného počasí musíme obouvat stokilová bagančata. I zimní obuv může být lehká, a přitom funkční a hřejivá.

Obsah článku

Na chůzi naboso nemusíme už čekat do dalšího léta, můžeme si tento zážitek dopřát i v zimě. Díky barefoot zimní obuvi dopřejeme našim nohám svobodu a volnost, a přitom je budeme mít pěkně v suchu a teploučku.

O barefootech se toho napsalo hodně. My sami máme na blogu hromadu článků věnovaných právě tomuto tématu. Nebudeme se tu tedy zeširoka rozepisovat, co jsou to ty barefooty, co musí splňovat a co jejich nošení přináší. To všechno, a ještě mnohem víc, si můžete přečíst u nás na blogu. Za připomínku ale stojí, že všechny Be Lenka zimní modely splňují ty nejpřísnější kritéria kladená na barefooty. Jen ve zkratce si připomeňme, jaké to jsou:

Must-have barefoot obuvi:

  • Zero-drop
  • Prostorný toe-box
  • Ultratenká a maximálně flexibilní podrážka
  • Žádná klenba

Pokud Vás toto téma zajímá a chcete vědět o vlastnostech barefoot bot více, hop sem.

Barefooty kromě komfortu a funkčnosti přináší i nemalé množství benefitů. Pokud Vás zajímá, o čem hovoříme, podívejte se sem. Zde jsme Vám to jednoduše v bodech shrnuli:

Benefity barefoot obuvi:

  • Zdravá a silná noha
  • Správný stereotyp chůze a držení těla
  • Sbohem bolesti zad a přetížení kloubů
  • Lepší nálada a zero stres
  • Zlepšení koordinace, balancu a rovnováhy
  • Neurostimulace přes nervové zakončení na chodidle (velmi, velmi mnoho ☺)

Kozačky na přechodné období pro ženy

Model Sierra je vyrobený z prémiové kůže s hydrofobní úpravou. K zateplení je použitý Fleece. Právě díky fleecu jsou vhodné do mírnější zimy a na přechodné období. Ultratenká 4 mm tlustá podrážka splňuje nejpřísnější standardy kladené na barefoot obuv. Boty jsou flexibilní, ohebné a odolné. Široká přední část poskytuje prstům dostatek prostoru pro přirozený pohyb. V těchto botách se nestane, že by Vás něco omezovalo nebo tlačilo. Typově se jedná o vysoký model kozaček pod kolena, klasického a nadčasového střihu. Model vhodný pro každou příležitost, k sukni i kalhotám. Je k dostání ve třech barevných provedeních– Black, Brown a Ruby. Standardně je šijeme do velikosti 43.

Unisex boty na přechodné období pro muže i ženy

Model Stellar je jedním z nejnovějších přírůstků v naší Be Lenka rodině. Vysoce kvalitní vysoké barefoot tenisky s basketballovým lookem, které díky vysokému střihu zahřejí Vaše nohy i v přechodném období. Díky teniskovému „dunk“ vzhledu budou Vaše nohy nepřehlédnutelné. Model je unisex a vyrábíme ho ve třech barevných provedeních–Grey, Black a Red. Model šijeme ve velikostech 36-46.

Model Nevada je elegantní unisex model navržený speciálně pro nošení ve městě. Díky prvotřídní kůži a nové flexibilní podrážce je vhodný pro chladnější počasí. Model tedy najde své využití během podzimu a jara, ale i při mírnější zimě ve městě, Model šijeme ve dvou barevných provedeních – Chocolate a Mustard. Na výběr máte z patnácti velikostí –33-47.

Model Ranger udrží Vaše nohy v pohodlí a suchu. Vyrobený z kvalitní nubukové kůže; s nepromokavou ochrannou membránou a teplou podšívkou je tento model právě to, co Vaše nohy potřebují do chladného počasí. Model Ranger šijeme ve velikostech 33-47, ve čtyřech barevných provedeních – Army Green, Dark Brown, All Black a Dark Blue. Model je unisex.

Model Entice je elegantním a nadčasovým modelem vhodným do chladného podzimního a jarního počasí. Díky prvotřídní kůži a fleecové podšívce ale Vaše nohy udrží v teple i během mírné zimy. Nová a vylepšená podrážka dělá z modelu Entice společníka, který Vás nezradí ani na kluzkém povrchu. Jednoduchý design zkombinujete do práce i na volný čas. Díky postranní gumce a poutku je obujete raz dva. Model šijeme ve čtyřech barevných provedeních – Dark Brown, Burgundy, All Black a Toffee Brown. Vybrat si můžete z jedenácti velikostí – 33-43.

Model Nord je další unisex model, v tomto případě se jedná o přechodné boty kotníkového střihu. Materiál vnější části je kůže v hydrofobní úpravě, vnitřek zatepluje Fleece. Jsou vhodné do mírné zimy. Nordy jsou nízké, kotníkové, s efektním detailem šněrování. Jedná se především o estetický prvek, na boku boty se nachází pohodlný zip. Hydrofobní úprava kůže poctivě odpuzuje vodu a zamezuje vzniku skvrn od posypové soli. 4 mm tlustá flexibilní podrážka je neodmyslitelný must-have, stejně jako široká přední část a zero-drop. Boty šijeme ve čtyřech barevných provedeních-Navy, Grey, Caramel a Charcoal. Šijeme je do velikosti 46.

Kozačky do tuhé zimy pro ženy

Model Polar jsou nízké dámské boty určené do tuhé zimy. Šijí se ve čtyřech barevných provedeních–Brown, Black, Ruby a Olive Green. Boty jsou vyrobeny z prémiové kůže s voděodolnou úpravou a zatepleny jsou Merinem. Botky mají hladký, minimalistický design. I když byste možná očekávali tlustší podrážku, vzhledem k tomu, že se jedná o model odolný mrazům, není to potřeba. Model Polar má 4 mm tlustou podrážku a Merino vlna zaručí, že Vám určitě od země zima nebude. Nemusíte se tedy bát, že by pocit chůze naboso musel ustoupit pocitu tepla. Model Polar ideálně kombinuje oba. Široká přední část poskytuje nohám komfort a dostatek místa při chůzi. Netlačí, neodírají, nohu žádným způsobem nedeformují. Nulové převýšení mezi patou a špičkou, takzvaný zero-drop, je samozřejmostí. Model Polar se šije ve čtyřech barevných provedeních – Brown, Black, Ruby a Olive Green. Velikostí nabízíme osm, najdete u nás čísla od velikosti 36 po velikost 43.

Model Snowfox Woman je nejnovějším přírůstkem do portfolia Be Lenka barefoot obuvi. Tyto stylové a pohodlné sněhulky zahřejí nohy i tomu nejzimomřivějšímu člověku, a to díky syntetické vlně, která je dokonale zatepluje, a speciálně vyjímatelné vložce s termoizolační hliníkovou vrstvou. Nová vylepšená podrážka se nelekne ani ledu a Vy se nemusíte bát, že uklouznete. Model šijeme v barvách All Black, Army Green a Dark Brown. Vybrat si můžete z velikostí 36-43.

Unisex boty do tuhé zimy pro muže i ženy

Model Winter 2.0 jsou vylepšenou verzí našich nejprodávanějších zimních bot. Střihově se tento model řadí k nižším kotníkovým botám, stejně jako model Nord. Společné mají i šněrování s tím rozdílem, že Wintery nemají boční zip a jsou zatepleny Merinem. Kombinace hydrofobní kůže a Merino vlny s membránou z nich dělá ideálního společníka do mírnějších i pořádně mrazivých zimních dní. Samozřejmostí je nová, vylepšená, protiskluzová podrážka. Tyto stylové ručně šité funkční zimní boty potěší i toho nejnáročnějšího zákazníka. Wintery dostanete ve čtyřech barevných provedeních – Black 2.0., Chocolate 2.0, Dark Brown 2.0 a Cognac 2.0. Boty šijeme ve velikostech 36-47.

Všechny zimní modely jsou šity z prémiové kůže s hydrofobní úpravou. To znamená, že kůže odpuzuje vodu a zároveň zabraňuje vzniku skvrn od posypové soli. Pro zachování funkčnosti a prodloužení životnosti obuvi doporučujeme obuv pravidelně impregnovat a ošetřovat.

Zimní vložky a ponožky

Pokud patříte k zimomřivým typům a chcete svoje zimní boty více zateplit, nebo chcete svůj celoroční model proměnit na zimní, můžete sáhnout po Merino vložce do bot nebo po zimních ponožkách. Merino vlna díky svým unikátním vlastnostem vydrží opravdu neuvěřitelně dlouho a je téměř bezúdržbová. Vložku jednoduše vložíte do boty a užíváte si extra teploučko. Ponožky si můžete vybrat z Merino vlny nebo klasické vlny („klasická“ je opravdu velmi široké a všeobecné pojmenování, vlny najdete s různým složením a s různými poměry). Ideální je sahat po barefoot ponožkách, aby Váš zážitek z barefoot obuvi nic nezkreslovalo. Barefoot ponožky jsou šité tak, aby kopírovaly tvar nohy a mají tedy širší přední část podporující přirozené rozložení prstů. Je jen na Vás, zda sáhnete po ponožkách nebo po vložce, službu Vám udělají obě a zabezpečí, že si budete zimu užívat opravdu naplno a nic Vás nebude omezovat, tlačit a ani studit.

Be Lenka barefoot zimní boty svými vlastnostmi (tenká a flexibilní podrážka, zero-drop, široký toe-box a stélka bez klenby) podporují přirozenou povahu chodidel a umožňují nohám pracovat úplně volně a přirozeně, bez jakéhokoliv omezení-tak jak byly evolucí navrženy. Profitovat z toho budou nejen nohy samotné, ale také my celí, zvenku i zevnitř ☺.

S extra vložkou či bez, s Merino ponožkami či v klasice, Be Lenka zimní boty udělají ze zimy Vaše nové oblíbené roční období.

Přihlaste 5% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde